Voeding bij Fysiotherapie

Voeding bij Fysiotherapie door PuurSuuz

PuurSuuz Driel en Elst

Heb jij last van spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, darmklachten, gewrichtsklachten, hormonale klachten, Long-Covid of andere gezondheidsklachten? En denk jij dat aanpassing van je voeding en leefstijl je daarbij kunnen helpen? Lees dan verder. Persoonlijk voedingsadvies en leefstijladvies in combinatie met orthomoleculaire therapie kunnen jou helpen uit de neerwaartse spiraal te komen.

Kom gerust eens gratis kennismaken, dat is gratis, vrijblijvend en vooral leerzaam en leuk!

Het kan gewoon in gezondheidscentrum Driel, maar ook in Elst of online.

Maar hiervoor eenvoudig zelf je afspraak in mijn agenda.

Online aanmelden voor een gratis afspraak?

Ja, graag!

Voedingsadvies als aanvulling op fysiotherapie

Voedingsadvies als aanvulling op de fysiotherapie behandeling kan een heel goed idee zijn. Bijvoorbeeld tijdens herstel van een operatie, blessure of Covid-19 of bij ontstekings-en pijnklachten zoals reuma, artritis en migraine. Het is hierbij belangrijk het lichaam te voorzien van voldoende bouw-en hulpstoffen, die noodzakelijk zijn voor herstel. Ook ontstekingsremming en ondersteuning van het immuunsysteem, zijn belangrijke thema’s.

Hormoon-en overgangsconsulent

Het hormoonbalans-traject is er voor alle meisjes, meiden en vrouwen die hormoongerelateerde klachten ervaren en graag willen ontdekken wat je daar zelf, op een natuurlijke manier aan kan doen – zonder direct met hormonen aan de slag te gaan. Maar ook als je wel hormonen gebruikt en klachten ervaart, kan je met voeding-en leefstijlaanpassingen veel doen! Denk aan PMS, PCOS, schildklierproblemen en overgangsklachten als (hevige) opvliegers en stemmingswisselingen.

Tarieven PuurSuuz

Tenzij anders vermeld, worden consulten niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

OmschrijvingVergoeding
Begeleidingstraject ‘Pakket’ (8 wkn.)€ 300,00
Extra voortgangsconsult (30 min.)€ 30,00
Eenmalig adviesgesprek, incl. analyse en kort verslag (1,5 uur)€ 150,00
Kort adviesgesprek, incl. info op papier/digitaal (1 uur)€ 90,00
Preventiecheck (45 min.)€ 70,00
Voedingsintolerantietest bloedonderzoek€ 290,00
Voedingsintolerantietest bioresonantie€ 150,00
Omega-3 index test€ 100,00
Hooikoorts consult (40 min.)€ 50,00
Bezoek de pagina op de website van PuurSuuz over begeleiding en tarieven voor uitgebreide informatie.

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op gezonde voeding en leefstijl, aangevuld met (eventueel) voedingssupplementen en/of fytotherapie (kruidengeneeskunde). Het herstelt de energiebalans in jouw lichaam. Door eerst te kijken waar het probleem ligt achter jouw klacht(en), kunnen we jouw klachten aanpakken bij de bron. Vaak zijn dit de darmen.

Wat kan jij verwachten bij PuurSuuz?

Chronische stress is een belangrijke oorzaak van lichamelijke klachten en overgewicht. Dit kan externe stress zijn (over werk, gezin etc.) maar vaker nog is er (ook) sprake van interne stress, zoals voedingsintoleranties of een sterk schommelende bloedsuikerspiegel. Stress over eten en eten koken moet je dus zeker niet hebben. Daarom krijg je van mij géén strikte dagmenu’s en doen we al helemaal niet aan calorieën tellen. Wél krijg je veel handvatten die jou helpen bij het boodschappen doen, koken én eten en een persoonlijk op jouw lichaam en geest gesneden voedingsadvies en leefstijladvies.
Het kan betekenen dat ik zal aanraden om bepaalde voeding zoveel mogelijk te vermijden. Denk daarbij aan producten met gluten en lactose en/of koemelk. We nemen hierbij jouw gewenste voedingspatroon als uitgangspunt en schaven dit stapje voor stapje wat bij.
In veel gevallen maken voedingssupplementen onderdeel uit van het behandeladvies.

Soms is het raadzaam om een voedingsintolerantietest, vitaminetest en/of vetzurentest te doen. Dit kan veel informatie geven over eventuele tekorten en over welke voeding jouw lichaam kan verteren en waar je immuunsysteem op aanslaat.

Kijk voor meer informatie op www.puursuuz.nl of maak zelf je afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek in mijn online agenda:

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Uw specialist(en)

2022-02-18T22:29:58+00:00
Suzanne ten Boske - Voedingsdeskundige PuurSuuz

Suzanne ten Boske

Specialisaties:
Fysiotherapie - Bedrijfsfysiotherapie - Draaiduizeligheid - Medical taping - Leefstijl coach

Bel ons op 026 474 31 12