Neurorevalidatie

Neurorevalidatie bij Fysiotherapie Driel

Wat doet een neurorevalidatie therapeut?

Een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan het dagelijkse leven van patiënten en hun partners ernstig beïnvloeden. Door het letsel is het denken en doen verstoord. Dit kan tot gevolg hebben dat een patiënt minder goed kan functioneren waardoor de kwaliteit van leven vermindert. Er kunnen zich problemen voordoen op het gebied van de mobiliteit, de communicatie, het eten en drinken en de persoonlijke verzorging.

Ernstige problemen kunnen ontstaan onder meer op het terrein van wonen, werk en relatie. Neurorevalidatie richt zich op een zo optimaal mogelijk functioneren na NAH. Het is een leerproces waarbij de mogelijkheden door therapie en/of aanpassingen wordt doorlopen. De therapie zal vaak in de thuissituatie worden uitgevoerd, maar kan indien nodig ook plaats vinden op de praktijk.

Online aanmelden voor een afspraak?

Ja, graag!

Doel van neurorevalidatie

Het herleren van functies/vaardigheden waarin herstel mogelijk is. Dit is van toepassing bij ziektebeelden, waar in het algemeen gesteld, vooruitgang geboekt kan worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij ziektebeelden als:

  • Beroerte (CVA)

  • Traumatisch hersenletsel (bijvoorbeeld door een ongeval)

Daarnaast richt het zich ook op het leren behouden van functies, vaardigheden, kracht en conditie waarin herstel niet mogelijk is. Dit geldt bijvoorbeeld bij progressieve ziektebeelden als:

  • De Ziekte van Parkinson

  • Multiple Sclerose

  • Amyotrofische Lateraal Sclerose

  • De chronische fase na een beroerte

Ook het leren toepassen van de geleerde functies en vaardigheden in allerlei situaties omgaan met hulpmiddelen/voorzieningen en het voorkomen van complicaties zijn doelen van neurorevalidatie. Complicaties kunnen de kwaliteit van leven verminderen en het herstelproces nadelig beïnvloeden.

Tarieven neurorevalidatie

Fysiotherapie Driel heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie krijgt u de behandeling volledig vergoed. Bent u niet (meer) aanvullende verzekerd, dan zijn onderstaande tarieven van toepassing:

OmschrijvingVergoeding
Zitting fysiotherapie€ 41,50
Zitting manuele therapie€ 54,00
Zitting oedeemtherapie€ 54,00
Lange zitting bij complexe e/o meervoudige zorgvragen€ 54,00
Telefonische zitting€ 16,95
Zitting groepstherapie 3 personen€ 29,75
Zitting groepstherapie 4 personen€ 25,00
Zitting groepsbehandeling 5 tot 10 personen€ 21,50
Bezoek de pagina over vergoedingen en tarieven voor uitgebreide informatie.

Uw specialist(en)

2023-02-08T18:30:24+00:00
Martijn Geurts | Team Fysiotherapie Driel

Martijn Geurts

Specialisaties:
Msc. Geriatrische fysiotherapie i.o. - Fysiotherapie - Neurorevalidatie - Fysio Fitness - Diabetesgroep

2023-02-08T18:29:19+00:00
Remco Muller | Team Fysiotherapie Driel

Remco Muller

Specialisaties:
Fysiotherapie - Neurorevalidatie - Bedrijfsfysiotherapie - Handtherapie - Revalidatie Sportblessures - Draaiduizeligheid - Medical taping - Leefstijl coach

Bel ons op 026 474 31 12