COPD

COPD bij Fysiotherapie Driel

Wat is COPD?

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een longziekte waarbij de longen beschadigd zijn. Het is een verzamelnaam voor: Longemfyseem en chronische bronchitis. Hierbij kan onder andere sprake zijn van benauwdheid, hoesten, ademhalingsproblemen, verminderde algehele conditie en spierkrachtvermindering.

Online aanmelden voor een afspraak?

Ja, graag!

Werkwijze

De belangrijkste taak van de fysiotherapeut is het in kaart brengen van de lichamelijke beperkingen die het gevolg zijn van COPD. De behandeling binnen de fysiotherapie wordt gericht op het verbeteren van de algehele conditie en spierkracht, met als doel om de ziektelast te verminderen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de ademhaling en het aanleren van ademhalingstechnieken. Naast de beperking als gevolg van de aangetaste longen, zijn ook de lichamelijke en psychische gevolgen, zoals angst, benauwdheid en omgaan met de ziekte, belangrijk om mee te nemen. Door de veelal langdurige behandelrelatie tussen patiënt en therapeut kan daarnaast bij uitstek aandacht worden besteed aan leefstijlverandering. Alle Chronisch ZorgNet therapeuten hebben hier gedegen kennis over.

Als het nodig is kan samengewerkt worden met een ergotherapeute, praktijkondersteuner GGZ, psycholoog of diëtiste. Hierdoor kan de beste zorg op maat aan de patiënt gegeven worden.

Tarieven COPD

Fysiotherapie Driel heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie krijgt u de behandeling volledig vergoed. Bent u niet (meer) aanvullende verzekerd, dan zijn onderstaande tarieven van toepassing:

OmschrijvingVergoeding
Zitting fysiotherapie€ 41,50
Zitting manuele therapie€ 54,00
Zitting oedeemtherapie€ 54,00
Lange zitting bij complexe e/o meervoudige zorgvragen€ 54,00
Telefonische zitting€ 16,95
Zitting groepstherapie 3 personen€ 29,75
Zitting groepstherapie 4 personen€ 25,00
Zitting groepsbehandeling 5 tot 10 personen€ 21,50
Bezoek de pagina over vergoedingen en tarieven voor uitgebreide informatie.

Uw specialist(en)

2022-04-04T18:02:26+00:00
Margrit van den Hoogen | Team Fysiotherapie Driel

Margit van den Hoogen

Specialisaties:
Fysiotherapie - Perfect pilates - Sportfysiotherapie - Ontspanningstherapie - Hyperventilatie - Medical taping - COPD - Chronisch zorgnet - Leefstijlcoach - Coronaspecialist

Bel ons op 026 474 31 12