Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die door lichamelijke klachten of sport­bles­sures niet of niet goed kunnen sporten. Ook als u advies wilt over het voor­komen van blessures kunt u hier terecht, of als u wilt beginnen met sporten.

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut start met een vraaggesprek en zal een onderzoek uitvoeren naar uw klachten. Daarna wordt een behandelplan opgesteld. Het behandelplan wordt afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent.

De sportfysiotherapeut heeft kennis van diverse sporten, trainingen en trainingsopbouw bij blessures. Soms bestaat de begeleiding alleen uit advies, maar de behandeling kan ook bestaan uit een oefenprogramma met of zonder apparatuur, braces, taping, mobiliserende technieken alsmede massage kunnen onderdelen zijn van de behandeling. De oefeningen zijn functioneel en waar nodig sportspecifiek. Aspecten als kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie en snelheid, allen nodig voor het sporten, worden in de behandeling betrokken. Indien nodig kan de sportfysiotherapeut overleggen met uw trainer.

De sportfysiotherapeut begrijpt wat u beweegt!

Hier vindt u de tarieven.                U kunt zich hier online aanmelden.