pilates 0055 520x643

Speciaal voor mensen met lage rugklachten heeft Fysiotherapie Driel een individueel programma. Daarin werken we heel gericht aan het verminderen en voorkomen van deze klachten. Rugklachten komen veel voor, 60 tot 90 procent van de Nederlandse bevolking krijgt ermee te maken. Een deel van deze mensen komt bij de fysiotherapeut. Het gaat hierbij om klachten die al meer dan drie maanden duren of steeds terugkeren. Dit individuele programma kan hierbij uitkomst bieden.

Doelen

  • De belangrijkste doelen van dit programma zijn:
  • Meer bewegingsvrijheid
  • Meer belastbaarheid
  • Minder beperkingen in het dagelijkse leven
  • Omgaan met blijvende pijnklachten

Door het lichaam te trainen en te kijken naar houding en beweging werken we aan het realiseren van de programma doelen. We maken gebruik van specifieke software voor het maken van trainingsprogramma’s.

Programma

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

  • Trainingsprogramma: Het trainingsprogramma duurt 12 weken: 8 weken met 2 trainingen per week, en 4 weken met 1 training per week. Het is altijd mogelijk om in te stromen. Het programma wordt op maat samengesteld, op basis van een uitgebreide persoonlijke intake. Na afloop evalueren we, maar ook tussentijds kunnen we uw programma aanpassen.
  • Voorlichting en advisering: We trainen u niet alleen, maar lichten u ook voor over uw klacht of ziekte. Daarnaast geven we praktische adviezen waar u in het dagelijks leven profijt van heeft. Onze fysiotherapeut is hierin gespecialiseerd.
  • Zelfmanagement: Tijdens het onderdeel zelfmanagement krijgt u aan de hand van uw scoreformulieren beter inzicht in uw klachten. Daarnaast leren we u hoe u deze zo goed mogelijk onder controle houdt. Daardoor kunt u na het programma de resultaten vasthouden en mogelijk zelfs verbeteren.


Aanmelden

U kunt u rechtstreeks bij ons aanmelden. Een verwijzing van de huisarts of specialist is in principe niet nodig.

Vergoeding

Er zijn mogelijkheden om het programma geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. Als u hier vragen over heeft, kunt u contact opnemen met ons of uw zorgverzekeraar. Als uw programma niet vergoed wordt, kunt u uiteraard gewoon meedoen. U betaalt de kosten dan zelf.

Benodigdheden

Om met het programma te kunnen starten, heeft u voldoende aan sportkleding én een goede motivatie.

Hier vindt u de tarieven.                U kunt zich hier online aanmelden.