algemeen 0098 400x800

Wanneer bepaalde lichamelijke activiteiten niet meer of slechts ten dele uitgevoerd kunnen worden, kan dat beperkingen opleveren voor de dagelijkse activiteiten, aan het arbeidsproces, bij het beoefenen van sport en/of hobby's. De kwaliteit van leven kan daardoor in het gedrang komen.

De fysiotherapeut helpt daarom geblesseerde sporters te herstellen, leert na een ongeval of een operatie mensen goed te bewegen, maakt het mogelijk dat ouderen hun dagelijkse handelingen zelfstandig kunnen blijven doen, begeleidt kinderen bij problemen in hun motorische ontwikkeling, leert longpatiënten goed ademen, doet uitgevallen werknemers terugkeren binnen het arbeidsproces en nog veel meer.

De algemene Fysiotherapie bestaat uit:

Oefentherapie en/of training
Dit is een uiterst actieve benaderingswijze waarbij een beroep wordt gedaan op de medewerking van de patiënt. Doel is om via bewegen/oefenen/trainen een verbetering te krijgen van de bewegingsmogelijkheid van de gewrichten, vergroting van de spierkracht, verbetering van het evenwicht of de coördinatie, leren ontspannen, verbeteren van de ademhalingstechniek, het aanleren van de juiste houding, het vergroten van de conditie, het afstemmen van de belasting op de belastbaarheid, het efficiënter uitvoeren van de activiteiten thuis, op het werk en tijdens sport enz.

Groepsgewijs

  • Fysiofitness
  • Medische fysiotraining
  • Cursus leren ontspannen
  • Bewegen voor diabetici
  • Perfect Pilates

Werkwijze

We streven ernaar een zo goed mogelijke oplossing te vinden voor uw actuele gezondheidsprobleem. U kunt met en zonder verwijzing bij ons terecht.
Voordat we gaan behandelen brengen we met een vraaggesprek de klacht in beeld en wordt het beloop van het ziekteproces en de hulpvraag van de patiënt besproken.
Daarna volgt het lichamelijk onderzoek en een eventuele vragenlijst om nog een beter inzicht te krijgen in het probleem. Daarna wordt de behandeling/begeleiding met de patiënt besproken.

Hier vindt u de tarieven.                U kunt zich hier online aanmelden.