Algemene Fysiotherapie

Wanneer bepaalde lichamelijke activiteiten niet meer of slechts ten dele uitgevoerd kunnen worden, kan dat beperkingen opleveren voor de dagelijkse activiteiten.

Manuele Therapie

Als u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij heeft, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van Manuele Therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die door lichamelijke klachten of sport­bles­sures niet of niet goed kunnen sporten. Ook als u advies wilt over het voor­komen van blessures.

Neurorevalidatie

Een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan het dagelijkse leven van patiënten en hun partners ernstig beïnvloeden. Door het letsel is het denken en doen verstoord.

Handentherapie

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie.

Bij claudicatio intermittens ook wel etalagebenen genoemd, voeren de slagaders in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door slagaderverkalking.

Medical Taping Concept

Medical Taping Concept is een goede behandel-methode bij het herstel van blessures. Spieren zijn niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.

Dry Needling

Dry Needling is een nieuwere behandelmethode van de Nederlandse fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit is een probleem dat meestal voorkomt bij zwangere vrouwen. Bekkeninstabiliteit kan echter ook door een ongeval veroorzaakt worden en kan dus ook bij mannen voorkomen.

Bekkenbodemproblemen

Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bekkenbodemproblemen kan u door middel van oefeningen leren de spieren van de bekkenbodem aan te spannen en te ontspannen.

Hyperventilatie

Hyperventilatie betekent letterlijk “te veel ademen”. Verkeerd ademen kan hyperventilatie veroorzaken. Stress, inspanning en psychische druk zijn de meest voorkomende oorzaak van hyperventilatie.

Ontspanningstherapie

Dagelijks hebben we te maken met een hoeveelheid spanning/stress. Zolang de hoeveelheid spanning in evenwicht is met een hoeveelheid ontspanning voelen we ons “goed in ons vel”.

Speciaal voor mensen met lage rugklachten heeft Fysiotherapie Driel een individueel programma. Daarin werken we heel gericht aan het verminderen en voorkomen van deze klachten.

Draaiduizeligheid is het gevoel van ronddraaien – zelfs wanneer u helemaal stil zit, kunt u het gevoel hebben dat u beweegt of dat de kamer om u heen beweegt. De meeste oorzaken van draaiduizeligheid houden verband met het binnenoor (het “vestibulaire systeem”).