Wat is De Nationale Diabetes Challenge 2023?

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweeginterventie van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Deelnemers wandelen ongeveer 20 weken lang samen met hun zorgverlener en fysiotherapeut één keer per week in eigen buurt. Samen train je tot half september 2023. Deelnemers ervaren tijdens de NDC op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en diabetes. Gedurende de wandelingen is er ook aandacht voor andere leefstijlfactoren dan bewegen. Deelnemers zijn samen stap voor stap in beweging.

Waarom De Nationale Diabetes Challenge?

De eerste stap naar meer bewegen kan best lastig zijn. Het gebrek aan motivatie, tijd, geld en/of vertrouwen in het eigen lichaam spelen hierin in een rol.  De NDC speelt in op deze beweegbelemmeringen en helpt deelnemers toch de eerste stap te zetten:

  • Het wekelijks samen wandelen onder begeleiding van lokale professionals biedt de deelnemers een veilige opstap naar bewegen, waarna zij meer vertrouwen in zichzelf en eigen lichaam krijgen.

  • Deze positieve ervaring maakt dat deelnemers gemotiveerd zijn te willen blijven werken aan hun gezondheid. De NDC biedt de deelnemers de mogelijkheid niet alleen meer te bewegen, maar ook te werken aan andere leefstijlfacetten.

  • Daarnaast wordt deelname aan de NDC vooral als heel gezellig ervaren en gezien als stok achter de deur om wekelijks de wandelschoenen aan te trekken.

Onderzoek onderbouwt bovengenoemde ervaringen. De resultaten van drie jaar onderzoek naar de NDC laten zien dat wekelijks samen wandelen een positief effect heeft op de lichamelijke en psychische gezondheid van de deelnemers. Deelnemers vallen af, zitten beter in hun vel en hebben vaak minder medicatie nodig. Daarnaast rapporteren deelnemers een betere kwaliteit van leven na hun deelname.

Geplaatst op: 8 maart 2023 / Categorieën: Beweeginterventie, Diabetes, Fysiotherapie /

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Wilt u op de hoogte blijven over ons en geen nieuws of tips missen? Schrijf uzelf dan in voor onze nieuwsbrief!

U bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van nieuws en tips die een positieve bijdrage kunnen leveren aan uw gezondheid!
Het is helaas niet gelukt om u in te schrijven op onze nieuwsbrief. Probeer het aub. later nogmaals of stuur een mail naar info@fysiotherapiedriel.nl.